FORUM Forums Software CLS2SIM Software Frequently loosing connection to X-Plane Reply To: Frequently loosing connection to X-Plane

#2779
johnrutoski
Participant

Hi, I found that if I went back to CLS software version 4.31.3 and used the plugins from that version the connection problem is much less than I had with the newest version. I have 6 simulators running Xplane 11.51 and I changed them all back to 4.31.3 and made sure to take out the plugins from the other newer versions. I found if I flew over water or other areas with few graphics the CLS software was updating much more quickly since the frame rate was much higher and that is when the loss of connection happened. When I went back to the older CLS software this did not happen even at the higher frame rates.

Hope this helps.

John

BRUNNER Forum​

In the BRUNNER forum you will find various discussions on different topics, such as setup, software use or general questions and concerns. 

Discuss with forum mebers, share your knowledge and experience or find answers to frequently asked questions that are answered directly by our Brunner team.

Go to BRUNNER Forum.

BRUNNER Helpdesk​

Do you have questions about a product you have already purchased or are you facing technical issues? 

Check our FAQs for quick help. The most common questions or problems are described there, including instructions.

If you are still stuck, please contact our BRUNNER Helpdesk. Open a ticket here.

BRUNNER Simulation​

BRUNNER is a leading manufacturer of flight simulation devices for the professional as well as the enthusiast sector.

Unlike other manufacturers, Brunner offers a realistic flight experience with the help of Force Feedback Technology and Control Loading System.

Discover the BRUNNER Shop.

BRUNNER Simulation

Industriestrasse 27
8335 Hittnau


+41 (0)44 953 10 10
info@brunner-innovation.swiss

© 2023 BRUNNER Elektronik AG | Privacy Policy |  Legal notice

🌴 Summer holiday 🌴

Please note: The BRUNNER team is out of office due to company holidays until August 5th.